Bali

Naar Bali, maar dan dichterbij. Kreta is een van de populairste eilanden voor Nederlanders om naar af te reizen, voornamelijk als het gaat om jongeren vakanties. Je kan er heerlijk tot rust komen, en genieten aan de prachtige stranden van het warme weer. Er zijn veel horeca gelegenheden en leuke dingen te doen. Echter in sommige plaatsen heeft het toerisme het landschap voor goed veranderd. Vooral aan de noordkust zijn er vele dorpen uitgegroeid naar enorme badplaatsen waar heel veel toerisme te vinden is. Helaas is het karakter van deze voorheen leuke stadjes verdwenen. Toch zijn er gelukkig nog veel mooie dorpjes te vinden waar het karakter wel behouden is. Het gaat dan voornamelijk om de stadjes die aan de zuidkust van het eiland gelegen zijn. Gelukkig is Bali zo een stadje.

Bali I

Bali is een van de weinige stadjes die zijn karakter heeft behouden in het noorden van het eiland. Het stadje heeft drie prachtige stranden waarvan er één een gezellig klein haventje heeft. Bali was voorheen een klein niet veel zeggend vissersdorpje, maar door de grote opkomst van vele toeristen in de omringende steden trekken zij ook steeds vaker naar de grote stranden van Bali. Op zich is het er nog vrij rustig, er is alleen een kleine drukte in de zomermaanden aan huurauto´s waarmee de toeristen uit de nabijgelegen stadjes naar het dorpje komen.

Stranden van Bali

Het mooiste en tevens drukst bezochte strand in Bali is Livadi Beach. Het langgerechte zandstrand is zeer geliefd bij voornamelijk ouders met kinderen. Op de zondagavonden is het een groot feest in de stad waar de toeristen voor hun rust komen. Op zondag is het een groot feest in de stad, iedereen zit heerlijk te genieten van de prachtige zonsondergangen en eten vele lekkere hapjes en drankjes.

Een ander geliefd strand is is het strand bij de oude haven, omdat hier beperkte plek is om met de auto te komen zou je er toch anders heen moeten. Het wandelen door het dorpje word als zeer gezellig gezien. En zo kom je bij het relatief rustige strand.

Bali III

Bezienswaardigheden

In Bali valt genoeg te beleven, er zijn vele verschillende baaien waar je heerlijk kan genieten van de zon en af en toe een duik in de warme mediterrane zee kan nemen. Er kunnen leuke boottochten gemaakt worden naar bijvoorbeeld het eiland Santorini. Daarnaast is het Agios Ioannis Podromos klooster, voor de liefhebbers van de Griekse cultuur en geschiedenis, een van de bezienswaardigheden die net iets buiten Bali ligt. Let wel op, plan je bezoek goed, het klooster is namelijk maar beperkt open voor bezoek, het zou jammer zijn wanneer je niet naar binnen kan.

Naast de mooie stranden en het klooster kan je ook een kijkje nemen in de Melidoni grot, ook wel de Gerontospilios genoemd. De grot is gevormd door stalactieten en stalagmieten, en is een van de grootste grotten van Kreta. De grot is ongeveer 6 kilometer van Bali gelegen en dus goed te bezoeken.

Bali II

Wandelen kan er ook super goed, wanneer je iets verder het binnenland in trekt kan je heerlijk wandelen over de heuvelachtige landschappen die rondom Bali gelegen zijn. Wanneer je als wandelaar wat meer uitdaging wil, moet je ongeveer anderhalf uur rijden vanuit Bali. Op dat moment ben je aangekomen bij de wereldberoemde Samaria/kloof.

 

Lastminute reizen

Bali IIII