Beleef Kreta

Een vakantie op Kreta

Samaria

Samaria Gorge National Park

Last minute aanbiedingen kunnen erg voordelig uitpakken. Wanneer je goed zoekt bij de verschillende aanbieders, zo staan er regelmatig een aantal mooie aanbiedingen tussen op Vrij Uit, kun je voor een zachte prijs naar Kreta vliegen! Naast de vele mooie stranden, inclusief hagelwit zand en kristalhelder blauwe zee, heeft Kreta nog veel meer te bieden. Hieronder zullen we een aantal activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je vakantie op Kreta bespreken!

Op het eiland bevindt zich een natuurpark, namelijk het Samaria Gorge National Park. In dit natuurpark bevindt zich dan weer de Samaria Kloof. Je kunt een mooie wandeltocht maken, dwars door de kloof. Ondanks dat de wandeltocht redelijk intensief kan zijn, is de omgeving het meer dan waard! Met de hoge kliffen, een grote diversiteit aan flora en fauna, is deze wandeltocht zeker een aanrader. Trek wel goede bergschoenen aan, aangezien je over grote stenen moet lopen die soms erg glad kunnen zijn!

Kournas lake

Het meer Kournas

Onze volgende tip is het meer Kournas. Het meer ligt midden tussen de bergen en bestaat uit zoetwater. Het verschilt in principe niet heel veel van de stranden, maar het meer biedt meerdere activiteiten. Zo kan je onder andere met een bootje over het meer varen, of het meer op de waterfiets verkennen. In het meer bevinden zich veel schildpadden, waarvan je er ongetwijfeld een aantal van zult zien!

Om de actieve dag af te sluiten, kom even tot rust tijdens een wijnproeverij bij de Manousakis Winery. Bij deze wijnmaker kan je een rondleiding over het land, en waar de wijn wordt gemaakt. Tijdens deze rondleiding krijg je een uitgebreide uitleg over de historie van het landgoed en over het maken van de wijn. En uiteraard kan je ook verschillende heerlijke wijnen proeven!

Dit is uiteraard maar een kleine greep uit de vele verschillende activiteiten die Kreta te bieden heeft. En uiteraard moet je ook gewoon lekker een paar dagen op het strand besteden om heerlijk in van de zon en zee te genieten. Maar het is natuurlijk ook fijn om de rest van het mooie eiland Kreta te verkennen.

Tags: ,

Leave a Reply