Agia Marina

Agia Marina is een dorpje dat te vinden is aan de baai van Chania, op 10 kilomter van de stad zelf. Het gezellige dorp heeft zich op het toeristisch vlak goed weten te ontwikkelen en dit komt met name door het mooie strand wat bij het dorp te vinden is. Bij dit strand zijn allerlei watersportfaciliteiten aanwezig en dit trekt veel bekijks. Voor de liefhebber is dit dus zeker een bezoek waard.

Bezienswaardigheden Agia Marina

Rondom het dorpje, maar ook in het dorpje zelf, zijn veel mooie dingen te zien. Een van deze bezienswaardigheden is Knossos, een plekje waar veel overblijfselen van het Mino´scheápaleis van Knossos te vinden zijn. Deze plaats is al van 6000 voor Christus bewoond en hedendaags zijn er veel excursies te vinden die u naar deze plaats brengen.

274461824_cb3ecab114_m

 

 

 

 

 

Wat aangeraden wordt om tijdens zoveel mogelijk van deze bezienswaardigheden te kunnen bekijken is het huren van een auto. Hiermee kunt u heel eenvoudig de omgeving van Agia Marina ontdekken. Voor de wandelliefhebbers is het echter niet nodig om een auto te huren om te kunnen genieten. Rondom het dorp zijn verschillende kloven te vinden, waaronder de Aradena kloof, maar kunt u ook de uitdaging aangaan met een wandeling van vijf uur van de Kriosbaai naar Elafonisi.

 

De stranden van Agia Marina

Voor de vakantiegangers die het liever iets rustiger aan willen doen zijn rondom Agia Marina voldoende mogelijkheden hiervoor. In het zuiden is er een zeer mooi strand te vinden, namelijk het strand van Elafonisi. Bij dit strand is er een eilandje te vinden, dat ook Elafonisi heet, en doordat het water tussen het strand en het eilandje in de zomer laag staat, ontstaat er een lagune, waar u heerlijk kunt genieten van uw welverdiende rust. Op het strand kunt u ligbedjes en parasols huren, waardoor dit niet zelf meegenomen hoeft te worden en om het nog makkelijker voor de bezoeker te maken zijn er een aantal snackbars te vinden voor de lekkere trek en dorst.

 

Wanneer u toe bent aan iets anders dan dit strand kunt u ook gebruik maken van de boot trip naar het eiland Gramvousa. Op dit eiland vindt u een van de mooiste stranden op Kreta, namelijk Balos Beach. Dit strand kunt u bereiken door gebruik te maken van de boottocht naar dit eiland. Deze boottocht kost 25 euro, waarvoor je een trip krijgt naar dit eiland van 8 uur. Wanneer u liever zelf het avontuur aangaat, is dit eiland ook te bereiken met een auto, echter rijdt u hierdoor wel over een slechte weg, maar dit zorgt wel voor een stukje extra avontuur.

 

Restaurants in Agia Marina

Wanneer u terugkomt van een heerlijk dagje aan het strand of van een dagje cultuursnuiven, is het tijd om te gaan genieten van de Griekse keuken. Wanneer u zin heeft in bijvoorbeeld een bezoekje aan een grillroom, kunt u deze vinden aan de kustweg van Agia Marina. Wanneer u een liefhebber bent van de traditionele Griekse keuken, kunt u veel restaurants vinden in het centrum van Agia Marina.

Schermafbeelding 2017-02-13 om 14.30.18