Chania

Chania

Kreta7a

De op één na grootste stad van Kreta is Chania. De stag ligt aan de kust in het westen gedeelte van het eiland. Tussen 1841 en 1971 was het de hoofdstad van Kreta. Alhoewel de stad dit tegenwoordig niet meer is, de stad is speelt nog steeds een belangrijke rol op het eiland. Het heeft een haven en een vliegveld.

Chania is wel de hoofdstad van Chania, het departement met dezelfde naam. Er zijn veel Venitiaanse en Turkse elementen te zien in de architectuur van de stad. Het is een oude stad die in het verleden een belangrijke functie had.

Geschiedenis

Chania is een oude stad die in de Minoische tijd de belangrijkste stad na Knossos was. De stad heette toen Kydonia. Begin 9e eeuw werd het veroverd door de Arabieren. Zij sloopte de stad en bouwde het vervolgens helemaal vernieuwd op. In het einde van de 13e eeuw werd de stad veroverd door de Venetianen Zij gaven de stad de naam La Canea. Er zijn veel monumenten uit de Venentiaanse tijd te vinden in het huidige Chania, net zoals mooie Venetiaanse huizen langs de haven.

In het begin van de 17e eeuw werd Chania ingenomen door de Osmanen. Zij hebben de stad het langst in hun macht gehad. Kreta kreeg pas hun onafhankelijkheid in 1898. Tot die tijd hebben de Osmanen de stad in hun macht gehad. Sinds het begin van de onafhankelijkheid van Kreta was Chania de hoofdstad van het eiland. In 1913 werd het gehele eiland deel van Griekenland.

Eten, drinken en uitgaan

Bij de haven vind je mooie Venetiaanse huizen met smalle straatjes. In deze straatjes vind je veel winkeltjes en restaurants. Het is aangeraden om gezellig bij de haven uit te gaan of te dineren. De discotheken vind je in en rondom het centrum. Zoek van te voren op waar je heen wilt, want Chania kent maar 5 discotheken. Restaurants zijn er wel in overvloed, zo’n 100 restaurants! Deze vind je in het centrum en achter het Nea Hora-strand. Je vindt hier natuurlijk Griekse restaurants, maar ook Mexicaanse, Italiaanse en Chinese restaurants. De bars liggen bij de boulevard aan de haven. Er zijn discobars, cocktailbars, cafés en karaokebars te vinden.

kreta7b

Bezienswaardigheden

De omgeving van Chania is erg bergachtig. De Lefka Ori, de witte bergen, samen met de Semariakloof, de Agia Irinikloof en de Imbroskloof zijn een prachtig gezicht. De hoogste berg in het gebied ise Pachnes van ongeveer 2400 meter hoog. De kloven komen mooi uit op de stranden Agia Roumeli en Sfakia. Aan de noordkust van Chania kom je veel schildpadden tegen.

Top 5 hotels

 1. Palazzo Duco
 2. Agora Suite
 3. Fagotto Rooms
 4. Royal Sun
 5. Danaos

Top 5 bezienswaardigheden

 1. Ancient Aptera
 2. Agia Triada Monasterium
 3. Koumos
 4. Archeologisch museum
 5. Oorlogsmuseum van Chania

Top 5 restaurants

 1. Nesaki
 2. To Stachi
 3. Evgonia
 4. Christianna Gefsis
 5. To Maridaki

 

Aanbiedingen

Chania