Stalis

Stalis is een ontzettend gezellig dorpje wat bijna tegen Malia aanligt. Het is ook erg divers, maar vooral voor families ideaal. Het is namelijk een prachtige badplaats waar kinderen heerlijk kunnen ravotten. Het zandstrand loopt geleidelijk af, dus het is ongevaarlijk voor kinderen.

Geschiedenis en cultuur

Het is een dorpje wat nog steeds aan het groeien is. Het dorpje was vroeger niet zo bekend, maar er komen steeds meer mensen wonen en ook op vakantie. Het dorp ligt heel dicht bij Malia, dus uitwijken is erg gemakkelijk. Het is soms wel nodig om uit te wijken, aangezien Stalis niet erg groot is. Malia en Chersonissos zijn iets groter en toegankelijker.

Natuur en klimaat

Mensen die houden van natuur, kunnen bij Stalis hun hart goed kwijt. De omgeving is heerlijk groen en je kunt prachtige routes wandelen in de buurt. Mocht je wat avontuurlijker zijn, kun je ook paardrijden. Dat wordt hier veel, en graag, gedaan. Natuurlijk hoef je voor het weer niet thuis te blijven. Op Kreta is het weer altijd wel goed, zoals veel Nederlanders weten.

Toerisme en bezienswaardigheden

In Stalis kun je vooral genieten van het Griekse weer en het heerlijke strand. Het zandstrand is lang en wit, zoals het ook in de dromen van velen is. Je kunt hier dagen luieren, maar je kunt ook actief gaan jetskiŽn of andere watersporten beoefenen. Aangezien Stalis vrij centraal ligt, kun je gemakkelijk uitwijken naar andere dorpen, wat ook erg leuk is. Een basis om je reis uit te breiden.

Eten en drinken

Het eten in Stalis is alles wat je zoekt. De heerlijke Griekse keuken, tegen een eerlijke prijs. Het is erg gezellig in de restaurants en barretjes. Over de Griekse keuken hoeft verder niet veel gezegd te worden behalve dat het allemaal voortreffelijk smaakt!
stalis 2

Aanbiedingen

Stalis