Analipsis

Analipsis

Vlakbij het hectische Chersonissos ligt een heerlijk rustige badplaats, Analipis genaamd. Zelfs in het hoogseizoen is hier nog genoeg ruimte om in alle rust te genieten van zon, zee en strand. Voor wie er zin in heeft, kan ’s avonds lekker gaan stappen in Chersonissos en overdag uitrusten op het strand. Hou je niet zo van discotheken dan kun je terecht bij kleine cafeetjes en gezellig restaurantjes in Analipsis.
Analipsis is gebouwd ten tijde van de Turkse overheersing. De oorspronkelijke naam is Svourou Metochi. Deze naam werd tot 1970 aangehouden. De lokale bevolking van Analipsi noemt het dorp soms nog Svouros.
Analipsis ligt aan een lange weg en heeft een groot zandstrand. Het heeft ook een klein prachtig historisch centrum met leuke authentieke huisjes. Vooral het witgekalkte kerkje Agia Marina met haar blauwe koepeldak, dat direct aan zee ligt, is zeer fotogeniek.
Vanuit Analipsis kun je vele excursies boeken zoals een wandeltocht in de wereldberoemde Samariakloof of een ontspannen boottocht.

Kreta 4a

Restaurants

Een goede traditionele taverna in Analipsis is Volkano. Men serveert hier heerlijke Griekse gerechten maar ook verse pizza’s uit de steenoven. Je kunt hier heerlijk zitten op hun gezellig ingerichte terras inclusief bougainville.
Naast deze Volkano zijn er nog veel meer taverna’s en restaurants in Analipsis. Je kunt er Grieks maar ook Turks eten vanwege de eerdere Turkse overheersing. Je kunt hier ook heerlijke verse visgerechten eten.

Uitgaan

Verwacht in Analipsi geen uitbundig nachtleven. Er zijn een aantal gezellige bars en cafés in Analipsi te vinden. Sommige cafés bieden er live muziek. Wie meer van discotheken houdt, kan de bus naar het vlakbij gelegen Chersonissos nemen.

Winkelen

Analipsis is een typisch vakantiedorpje met vele kleine winkeltjes, minimarktjes, souvenirwinkels, kledingzaken, een bakker en andere op toeristen gerichte bedrijven. Dus in Analipsis kun je al lekker shoppen. Maar als je meer wilt, kun je hier vandaan ook makkelijk in de hoofdstad Heraklion komen voor de betere winkels en eventueel wat cultuursnuiven.

Vervoer

Analipsis heeft goede busverbindingen naar de omliggende plaatsen. Je kunt ook nog een taxi nemen eventueel. Er zijn ook nog mogelijkheden om auto’s, scooters, brommers of squads te huren.
Kreta5a

Aanbiedingen

Analipsis