Georgioupolis

Een klein vissersdorpje dat gelegen is aan de baai van Almyros tussen Chania stad (40 kilometer afstand) en Rethymnon stad (21 kilometer afstand).

Geschiedenis en cultuur

De naam van dit dorpje stamt af van de oude Prins van Kreta; Georgios (aan het einde van de 19e eeuw).  Dit was ook van 1898 tot 1906 de hoge commissaris van Kreta en had zijn eigen residentie in Georgiuopolis. Sinds de jaren 90 is Georgiuopolis bekend geworden onder de toeristen, wat heeft geleid tot een enorme opkomst. Tegenwoordig zijn er verscheidene hotels te vinden langs de kust, waar veel watersportliefhebbers in verblijven. Er zijn namelijk goede mogelijkheden om te windsurfen en te waterfietsen sinds de jaren 90, door de vele verhuurmogelijkheden langs het strand.

De omgeving

In de plaats Georgioupolis mondt de rivier Almyros uit. Langs deze rivier bevinden zich vele hoge eucalyptusbomen waar de natuurliefhebber water van in de mond zal krijgen.  Ten zuiden van dit vissersdorpje ligt het meer van Kournas wat het zuidelijkste meer is van Europa. In de directe omgeving is ook een prachtige flora en fauna te vinden wat ervoor zorgt dat de natuurliefhebbers dit gebied beschouwen als één van de mooiste gebieden van Europa.

Toerisme

De afgelopen decennia heeft dit dorpje zich ontwikkeld tot een toeristisch dorp met een levendig dorpsplein waar vele winkels zich bevinden. De winkels die op dit pleintje onder andere te vinden zijn , is een bakker, slager, minimarktjes en café’s. De reden dat dit kleine vissersdorpje met 500 inwoners is ontpopt tot een toeristisch dorp heeft allemaal te maken met een lang uitgerekt zandstrand dat zich hier bevindt. Dit strand is maar liefst 12 kilometer lang en ligt ten oosten van het dorpje in de richting van Rethimnon en Perastiko Beach. Langs dit mooie zandstrand zijn er veel terrasjes, restaurants en tavernes gevestigd waar een (Grieks) hapje of drankje genuttigd kan worden.

 

Aanbiedingen

sunweb georioupolis