Plakias

Dit kleine vissersdorpje met ongeveer 500 permanente inwoners is sinds de jaren tachtig van de twintigste eeuw enorm gericht op de toerisme. Het is gelegen aan de zuidkust van Kreta, op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de grote stad Rethymnon. Tegenwoordig heeft het zich omgetoverd tot een toeristenstad.

Ligging

Het stadje is gelegen aan de monding van een beekje dat vanuit de Kotsifoskloof naar de Baai van Plakias stroomt. Door deze kloof zijn vele mooie wandelroutes te vinden die de natuurliefhebber plezier zullen doen. Het stadje wordt nu gezien als één van de grotere bestemmingen aan de zuidkust van het Griekse eiland. Waar in 1961 nog maar zes vissers aanwezig waren in het toen nog dorpje stikt het er nu van de vele gezellige taveernes, winkeltjes en terrasjes die zorgen voor een gezellige Griekse sfeer.

Omgeving

Als je een liefhebber bent van stranden, dan zit je in Plakias op de juiste plaats. Deze plaats bezit zelf een lang en breed strand genaamd Plakias Beach. Dit strand is 800 meter lang en 60 meter breed, wat plek bied voor iedereen. Vanaf dit strand heb je een mooi uitzicht over de baai met bergen en over het stadje Plakias. In de omgeving zijn nog veel meer mooie stranden te vinden, zoals Ammoudi, Souda beach en Schinaria Beach.

Wandelen

In de directe omgeving kun je veel mooie wandeltochten maken. Er is zelfs een wandelroute beschikbaar die start en eindigt in Plakias, waardoor een overnachting elders op het eiland niet noodzakelijk is. De wandelroutes in het stadje en in de omgeving van Plakias variëren van drie uur durend tot een tocht waar je wel een gehele dag zoet mee bent.

Mocht je voor een drie uur durende wandeling kiezen, dan maak je een wandeling over het asfalt naar Souda Beach. Je loopt langs het oude klooster van Phinikas en het dorpje Selia terug naar Plakias.

Wil je er een hele dag op uit, dan kun je kiezen voor een wandeling naar het klooster en strand van Preveli. Het is dan echter wel aan te raden om met de boot terug te varen naar Plakias, omdat Preveli op ruim 15 kilometer afstand is van het stadje.

Beste reistijd

Als je op zoek bent naar de meeste zonuren en de minste neerslagkans dan zijn de maanden juni, juli, augustus en september het meest geschikt om een bezoek te brengen aan Plakias. De gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de 28 en 32 graden, wat ideaal is voor de zonaanbidders.

beste reistijd plakias

 

 

 

 

Beste aanbiedingen

Rethymnon