Agia Pelegia

Agia Pelagia

Agia Pelegia is een voormalig visserdorpje dat ligt aan een schilderachtige baai, 20 km ten westen van Heraklion. Het is tegen een heuvel gebouwd. En men zegt dat de stad Appollonia zich hier bevond in vroegere tijden. Agia Pelegia is zowel geliefd door toeristen als de inwoners van de stad Heraklion. Tijdens weekenden bezoeken zij dit gemoedelijke dorpje.
De naam is afgeleid van een klooster dat een kilometer ten westen van de baai ligt.
Agia Pelagia bezit een centraal zandstrand (Psaromoura) en enkele wat rustigere kiezelstranden (bijvoorbeeld strand Mononafti).

Kreta2b

Winkels en Restaurants

De meeste taverna’s en restaurants in Agia Pelagia liggen direkt aan het hoofdstrand en ze zijn niet duur. Vanaf het strand loopt de hoofdstraat. Hier vind je de meeste souvenirwinkeltjes, een internetcafé, autoverhuurbedrijven en een apotheek. Naast het Capsis Hotel vind je nog meer winkeltjes en restaurantjes. Je kunt hier volop verse visgerechten eten en de wat meer traditionele Griekse gerechten zoals souvlaki en gyros.
Het restaurant Socrates loopt door tot aan het strand, is overdekt en je hebt er een prachtig uitzicht over de baai en de zee. Het is erg aangenaam om hier iets te gaan eten of drinken.

 Uitgaan

Het nachtleven van Agia Pelagia is erg beperkt. Aan de hoofdstraat vind je een aantal cocktail bars en een enkele discobar maar dan heb je het wel zo’n beetje gehad.

Activiteiten

In Agia Pelagia kun je geweldig watersporten. Alles is hier voorhanden. Je kunt hier waterskiën, parasailen, duiken, snorkelen en boottochtjes ondernemen. Het strand van het centrale zandstrand heeft een geleidelijk aflopende zeebodem. Dit maakt het een voor kinderen geschikt strand.
En door de centrale ligging kun je vanuit Agia Pelagia het hele eiland Kreta verkennen.

Vervoer

Er gaat een busdienst naar Heraklion. Voor de rest kun je een taxi nemen of een auto, motor, scooter of fiets huren.
Let op! De meeste accommodaties in Agia Pelagia zijn ongeschikt voor mindervalide mensen omdat deze veelal op verschillende niveaus zijn uitgespreid en meestal veel trappen hebben.

Kreta3b

Aanbiedingen

Agia Pelagia