Rethymnon

Rethymnon is een populaire plek bij toeristen. Het is een plaats die vooral bekend staat als badplaats. Het ligt in het noorden van het eiland Kreta tussen Chania en Heraklion. Het beschikt over een zandstrand, gezellige haventjes met terrasjes, een grote boulevard met veel verschillende eetgelegenheden en veel leuke bezienswaardigheden. De perfecte ingrediŽnten voor een leuke zonvakantie.

Ligging

De plaatst trekt toeristen vanuit heel Europa aan. In het oosten vind je het zandstrand en in het westen vooral kiezelstranden. Je kan tijdens je vakantie niet vergeten om het mooie fort Fortezza te bezoeken. Dit is een mooie plek met veel overblijfselen die een historisch verleden aanduiden. Een bezoekje aan dit fort geeft jou de kans om een foto te maken van een prachtige uitzicht op Rethymnon.

Geschiedenis en bezienswaardigheden

Het fort Fortezza komt uit 1590. Het fort stond er al langer, maar in 1590 was het eindelijk klaar. In het fort zijn de bezienswaardigheden de galerij van de Oosterpoort, het bastion van St. Nikolaas, een prachtige poort van de ingang en de tempel van Sultan Ibrahim. Een gedeelte van de gevangenis in het fort is ook intact gebleven.
De Venetiaanse haven heeft zijn oorsprong liggen in 1300. Er zijn later wel aanpassingen toegepast. Het totaalplaatje is de prachtige Venetiaanse haven in het Griekse Rethymnon. Op de pier is de ingang van de vuurtoren te vinden en in de haven zelf liggen enkele vissersbootjes. De grotere (veer)boten liggen in de grotere gedeeltes van de haven. Dit ligt ten oosten en noordoosten van het centrale punt van de haven. Bij de haven vind je verschillende terrasjes met tavernes waarin je veel lekkere vis kunt eten. Leuk voor diner, lunch en zelfs je ontbijt.
csa

Klimaat

In de winter is het koud en is bijna heel Rethymnon gesloten. Strandvakanties kun je het beste houden vanaf half mei tot en met het einde van september. Er valt dan bijna geen regen en het is er lekker warm. Juli en augustus zijn erg warme maanden op het eiland. Het kan dan maar liefst 40 graden worden.

Eten en drinken

Vanuit de brede zandstranden kun je boottochten maken naar Santorini, Akrotiri en Bali. Het centrum van Rethymnon kent veel verschillende winkels, meer dan honderd restaurants, vier discotheken, twee discobars en meer dan 75 bars waaronder Nederlandse bars.
In de haven van Rethymnon zal je al snel aangesproken worden om een hapje of een drankje te doen in het centrum. De visgerechten in het centrum en de tavernes in de haven zijn geweldig en een echte aanrader. De meeste hotels in Rethymnon bereiden ook zeer lekker eten dat vergelijkbaar is met het eten in het centrum en de haven. Tzatziki, gyros en andere Griekse gerechten zal je dan ook op veel plekken vinden.

Tips

In het hoogseizoen vliegen verschillende Nederlandse vliegmaatschappijen direct naar de luchthaven van Heraklion en Chania. Er zijn een aantal lowbudgetmaatschappijen die goedkope vluchten aanbieden. Let er op dat er in de winter een beperkt aanbod hierin is. Tevens gaan alle vluchten direct naar Athene. Vliegen naar Kreta is niet per sť nodig, je kan het ook per boot bereiken. Piraeus biedt lijndiensten aan die naar Heraklion varen.
Rethymnon is een populaire plek bij gezinnen, alhoewel de toeristenstroom erg gemengd is. De stad biedt veel appartementen en hotels aan. Een aantal zijn een paar kilometer buiten de stad geplaatst. De mooiste hotels zijn de Grecotel-hotels. Verblijf je liever op een camping? Dat kan ook namelijk. Rethymnon geeft jou de keuze in twee campings: apollonia Camping en Camping Elisabeth.
Door Rethymnon kun je het beste jezelf via een fiets of te voet verplaatsen. Als je wat verder wilt, kun je beste een taxi of een bus nemen. Parkeren is in Rethymnon aardig lastig namelijk. Er zijn een aantal grote, openbare en goedkope parkeerplaatsen beschikbaar, maar deze zijn in het hoogseizoen erg druk.
3

Top 5 hotels

1. Macaris Suites & Spa
2. Casa di Maria
3. Casa Dei Delfini
4. Casa Vitae Hotel
5. Jo An Palace

Top 5 bezienswaardigheden

1. Fortezza
2. Venetiaanse haven
3. Heilige Maria kerk
4. De grote poort (Porto Guora)
5. De Loggia van Rethymnon

Top 5 restaurants

1. Pegonaís Palace
2. Goules
3. Castelvecchio
4. Castelo
5. Prima Plora

Aanbiedingen van Rethymnon

Rethymnon