Koutouloufari

Een prachtige bestemming voor eenieder die rust zoekt, maar wel met de optie om uit te wijken naar een drukkere buurt. Het is namelijk heerlijke rust, maar als je genoeg hebt van de rust, ga je gewoon even naar de omliggende dorpen. Een perfecte uitvlucht voor iedere twijfelaar.

Geschiedenis en cultuur

Aangezien het geen groot dorp is, heeft het ook geen rijke geschiedenis. Het dorp is vooral bekend van de omliggende, grotere plaatsen. Het is dus ook nog een onaangetast, authentiek dorp. Een prachtige bestemming. De cultuur is ook typisch Grieks, maar daarbij heerlijk gastvrij.

Natuur en klimaat

De natuur in Koutouloufari is ontzettend mooi. Mensen komen graag naar Kreta omdat het een prachtig eiland is. Koutouloufari is een rustig stukje van Kreta, wat betekent dat je optimaal van de natuur kunt genieten. Het klimaat op Kreta is niet om te klagen. Het is niet voor niks dat veel toeristen het eiland weer opzoeken in de zomer. Met aangename temperaturen is het zeker geen straf om in de buurt van de zee te zijn.

Toerisme en bezienswaardigheden

Het dorp Koutouloufari wordt steeds populairder. Nederlanders en Belgen gaan steeds vaker op bezoek naar Kreta. Aangezien Chersonissos erg bruisend en dus druk is, is Koutouloufari een goede uitweg. Natuurlijk zijn er nog een paar mede-vakantiegangers te vinden, maar het is aanzienlijk minder dan in de omgeving. In Koutouloufari zelf is niet echt veel te beleven behalve de natuur. Het is echter wel gemakkelijk om uit te wijken naar omliggende dorpjes. Chersonissos, maar ook Malia zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Het dorp kent maar ongeveer 500 inwoners.

Eten en drinken

Aangezien Koutouloufari een authentiek dorp is, waar je echt Kreta kunt ontdekken, is het ook zo met het eten en drinken. Het eten en drinken is namelijk heerlijk Grieks. Als je hier gaat eten moet je wel opletten, de restaurantjes zijn namelijk niet open voor zeven uur. Dat betekent laat lunchen! Mocht je een cadeautje mee willen nemen naar Nederland kun je een fles lokale olijfolie kopen. Deze is erg lekker en gezond.

kouta 2

Aanbiedingen

Koutouloufari