Malia

Een wat minder bekend dorpje in Kreta. Er zijn vrijwel geen dorpen die boven Chersonissos uitkomen, maar Malia is toch een van de dorpen die zeker niet vergeten mag worden, want ook Malia heeft een hoop te bieden op verschillende gebieden. Vroeger was het slechts een dorpje met een pension, maar sinds enkele jaren is het een van de grootste toeristische plaatsen op Kreta. Er zijn een groot aantal zandstranden en er zijn veel restaurants te vinden.

Geschiedenis en cultuur

Als je op zoek wilt gaan naar geschiedenis en cultuur ineen dan kun je een bezoek brengen aan de archeologische opgravingen van Malia. Hier kun je een authentieke ruïne vinden van een Minoïsch Paleis. Er is hier niets aan veranderd en je kunt het dus nog precies zo zien als dat het opgegraven is. De Minoïsche beschaving kwam voor in het oude Griekeland en heeft zich afgespeeld tussen 3500 en 1375 v.Chr. Dat geeft dus wel aan hoe interessant de opgraving is en hoe oud het is.
Voor de rest heeft het dorpje een Griekse cultuur, maar ook veel invloeden van de rest van Europa. Dit komt doordat er elk jaar veel toeristen komen uit alle uithoeken van Europa om vakantie te vieren rondom dit dorp. Het is eenvoudig om naar Chersonissos te gaan of naar Iraklion.
malia 1

Toerisme

Het Toerisme wat je hier voornamelijk tegenkomt zal vrij jong zijn, want het is een drukke badplaats met veel jongeren. Dit komt voornamelijk doordat de uitgaansgelegenheden hier perfect zijn. Het uitgaansleven staat er vooral bekend om doordat het bruisend en gezellig is. Het is ontzettend toeristisch dus als je daar niet van houdt is het waarschijnlijk geen goede plek om je vakantie te vieren. Veel toeristen zullen ook wel komen voor het strand van Malia, want Malia heeft de langste zandstrand van Kreta. Het is een kleine 4 kilometer lang. Tijdens het hoogseizoen is het ontzettend druk op het strand, maar er zijn nog enkele kleine zijstrandjes te vinden rondom de baaien in de buurt van Malia.
Voor de toeristen met kinderen zijn er nog waterparken terug te vinden op Malia. Een van de bekende waterparken op Kreta is Star Beach waterpark. Dit waterpark is ook wel bekend van Oh Oh Cherso. Daarnaast heb je ook nog Aqua plus, het grootste waterpark van Kreta. Het ligt op 14 kilometer van Malia af. Het heeft een glijbaan van 80 meter lang, de kamikaza hydrotube.
malia 2

Aanbiedingen

Malia