Chersonissos

Chersonissos

Voor de meeste mensen is Chersonissos wel een bekende plaats. Het is een badplaats gelegen in Kreta. Het is bekend geworden van onder andere de reality serie Oh Oh Cherso. Voor de rest is het natuurlijk bekend door de mooie stranden en het feit dat een van de populairste bestemmingen van Griekenland is. Je kunt er heerlijk feesten ’s nachts en overdag je roes uitslapen op de mooie en warm stranden.
Kreta 1a

Toerisme

Het is een badplaats met ontzettend veel uitgaansgelegenheden. De toeristen die je er dus voornamelijk zal vinden zijn studenten en jongeren. Een van de bekendere uitgaansgelegenheden is Starbeach. Op starbeach kun je overdag helemaal los gaan in de zon. Het zijn hippe feesten met de beste DJ’s zoals: Afrojack, Vato Gonzalez, Hardwell en Martin Garrix. Er is ’s nachts echter ook meer dan genoeg te doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Club Sensation. Deze club is in het voorjaar van 2014 geopend. Deze club wil de markt veroveren op Chersonissos en hebben daarom veel geld geďnvesteerd in kwaliteit van onder andere het geluid, de inrichting en het personeel.
Andere uitgaansgelegenheden in Chersonissos zijn New York, Cameo club, El Paradiso, ’t Hof van Holland, Bio Bio, Palm Beach en Havana club. Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden om lekker uit te gaan en van een drankje te genieten met vele anderen. Er zijn meer dan genoeg organisaties die zich focussen op jongeren reizen en vaak kun je dan voor een relatief kleine prijs op een mooie zon en feest vakantie. Al helemaal wanneer je een van de vele last minute reizen naar Griekenland boekt. Bijna elke online aanbieder van Griekenland lastminutes biedt ook reizen naar Chersonissos. Bekijk bijvoorbeeld eens het last minute aanbod van Neckermann reizen of een van de vele andere reisorganisaties.

Bezienswaardigheden

Naast het grote aantal mogelijkheden tot uitgaan zijn er gelukkig ook nog enkele bezienswaardigheden voor als je nog wat wil zien tijdens je tijd in Chersonissos. Een van die bezienswaardigheden is het Lychnostatis open lucht museum. In dit museum kun je verschillende kunstwerken zien die gemaakt zijn door Kretensische volkskunstenaars. Daarnaast kun je er ook informatie over de natuur verkrijgen en informatie over de tradities in Chersonissos. Het museum is dagelijks te bezoeken van 9 tot 4.

Naast het Lychnostatis is er ook nog het Cretaquarium Thalassocosmos dat in Gournes ligt, vlak bij Chersonissos. Het is een onderwaterwereld die ontzettend veel vissoorten heeft. Dit aquarium is in de zomer van 9:30 tot 21:00 open en in de winter van 9:30 tot 17:00

De stranden en uitgaansgelegenheden zijn natuurlijk ook een hele bezienswaardigheid op zich. De stranden van Chersonissos zijn echter wel vrij smal en de zee zit vol met rotsen. Rondom Chersonissos zelf zijn nog wel enkele andere stranden te vinden die wel het bezichtigen waard zijn. Hierbij moet je denken aan de stranden Stalis, Anissaras en Gouves.

Kreta2a

Aanbiedingen

Chersonissos