Anissaras

Voor een uitvalsbasis kom je hier. Je vind hier namelijk de basis ingrediënten voor je vakantie: zon, zee en een aantal gezellige winkeltjes. Als je meer wilt, kun je heel gemakkelijk naar Chersonissos of een ander dorp wat dichtbij ligt. Op deze manier heb je dus een rustige, ideale vakantie.

Geschiedenis en cultuur

Het dorp heeft helemaal geen rijke geschiedenis. Het dorp is namelijk speciaal voor de toeristen opgebouwd. Dat betekent niet dat het geen prachtige vakantiebestemming is. Je vindt hier precies wat je nodig hebt. Voor echte geschiedenis en cultuur kun je uitwijken naar het drukke Chersonissos of het rustige Koutouloufari.

Natuur en klimaat

Als je naar Kreta gaat, ga je voor de zon en het strand. Dat is hier ook prachtig om te vinden. Het is een rustige basis om heerlijk te genieten. De stranden zijn erg mooi en ideaal voor iedereen. Kinderen kunnen goed aan het begin van het strand spelen, aangezien het rustig afloopt. Verderop kunnen mensen die graag snorkelen perfect terecht. Met stenen en koraal zitten er natuurlijk ook veel vissen.
ani 2

Toerisme en bezienswaardigheden

Zoals gezegd is Anissaras geen groot dorp en eigenlijk gemaakt als bestemming voor de typische toerist. Met zon, zee en verschillende marktkraampjes komen veel mensen al veel dagen door. Het is ook een goede uitvalsbasis voor mensen die graag in een rustige plaats zijn, maar het niet erg vinden om te reizen voor bezienswaardigheden. Met Chersonissos om de hoek is er namelijk al een reden om er naartoe te gaan. Na een hele mooie strandwandeling ben je al in het drukste deel van Kreta en is er een heleboel te beleven. Ook is in Anissaras de zonsondergang erg mooi.

Eten en drinken

Het is niet het meest Griekse dorp wat je zult tegenkomen en het eten is daarom ook niet echt authentiek. Natuurlijk zijn er wel overheerlijke Griekse gerechten te halen, maar buiten dat kun je ook kiezen voor pizza, schnitzels en steak. Iedereen kan er dus halen wat zij willen.

Aanbiedingen

Anissaras